Vámosmáté

Testhezálló álláslehetőséget nem mindenki talált magának, mégsem érezte úgy senki, hogy üres kézzel kellett távoznia az ÉrMe Üzleti Hálózat legutóbbi, októberi Közösségi Állásbörzéjéről.

A keresztény üzletembereket és vállalkozókat tömörítő hálózat rendezvénye több szempontból is különbözött az állásbörzék általános gyakorlatától. „Az ÉrMe életében a kezdetektől jelen volt az - eleinte informális, majd egyre szervezettebb formát öltő - állásközvetítés" - mondja Gável Péter, az ÉrMe HR Műhelyének vezetője. „Ebből származik az a tapasztalatunk, hogy a személyes ismeretségekkel, ajánlásokkal is alátámasztott állásközvetítés a munkavállalók és a munkaadók szempontjából is eredményesebb, mint ennek hagyományos, személytelen formája" - teszi hozzá a szakember. Ennek szellemében az ÉrMe Közösségi Állásbörzéjén egyrészt meghíváson alapul a részvétel: azok kapják meg ezt a lehetőséget, akik korábban regisztrálták magukat a hálózat álláskereső adatbázisában (további információ itt található: http://ermehalo.hu/index.php?id=allaskereso ). Másrészt az állásbörzén szereplő ajánlatok sem nyilvános forrásokból származnak, hanem az ÉrMéhez közel álló cégektől, intézményektől, magánszemélyektől. „Így jó eséllyel hasonló értékrendet valló munkavállalók és munkáltatók találhatnak egymásra, ami általában jó kiindulási alap a hosszabb távú, kölcsönösen előnyös munkaviszony kialakulására" - magyarázza Gável Péter.

A Közösségi Állásbörze azoknak is igyekszik segíteni, akik nem találnak maguknak álláslehetőséget. Ahogy a HR Műhely vezetője fogalmaz: „Nem tudjuk garantálni, hogy itt mindenkinek jut hal, de hálót azért tudunk adni". Ez azt jelenti, hogy az állásbörzére meghívottak a rendezvény keretében csoportos beszélgetéseken vehetnek részt, ahol - professzionális HR-szakemberek vezetésével - az álláskereséssel kapcsolatos tipikus problémákra próbálnak közösen megoldásokat találni. Ilyen volt most például a karriertervezés és a pályamódosítás kérdése: hogyan tudjuk megfelelő önismerettel „kitalálni magunkat", illetve hogyan tudunk kimozdulni megszokott kényelmi állapotunkból, és „elindulni a pusztában az ígéret földje felé"? Hogyan tudunk az épp megpályázott munkakörhöz igazodó, „dinamikus önéletrajzokat" készíteni? Szintén sokakat érintő problémaként merült fel a munkanélküli helyzet átvészelése. Hogyan tudjuk mozgósítani anyagi és lelki tartalékainkat? Hogyan tudunk a transzcendencia felé nyitva, Istenre hagyatkozva túllépni, túllátni pillanatnyi helyzetünkön? Mit tanulhatunk mondjuk a nagyszüleink - vagy akár a saját magunk - múltjából, kríziseiből?

A következő hasonló Közösségi Állásbörzét 2010 tavaszára tervezi az ÉrMe. Az állásközvetítő adatbázisba való bekerülés lehetőségéről a fent említett linken lehet tájékozódni.

 

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

Piac és gazdaság - keresztény szemmel

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2024, IGEN