Vámosmáté

Bizalmi hálózatok – megoldás a válságra?

2009. szeptember 10. 21:42 / Vámos Máté

Az ÉrMe Üzleti Hálózat - tagjainak személyes tapasztalataiból kiindulva - egyetért azokkal az elemzőkkel, akik szerint a gazdaság jelenlegi súlyos működési zavarainak egyik fő oka a bizalomhiány. A piacgazdaság működéséhez ugyanis minden időben szükséges az üzleti partnerek között az együttműködésre való képesség és hajlandóság - ennek pedig fontos feltétele a személyes bizalom. Válság idején pedig különösen felértékelődnek a személyes bizalmi kapcsolatok, hálózatok.

A - közel tíz évvel ezelőtt, keresztény üzletemberek által alapított - ÉrMe Hálózat úgy döntött, hogy a közeljövőben több konkrét kezdeményezéssel is előmozdítja e kapcsolati hálózatok kialakulását, megerősödését. 2009 őszén számos olyan programot is hirdet, amelyek keretében a hasonló értékrendet valló üzletemberek, vállalkozók, vezetők és vállalati alkalmazott szakemberek egymással találkozhatnak, kapcsolatot építhetnek, és így lehetőségük nyílik az üzleti, vagy egyéb együttműködésre.

Az ÉrMe Hálózat egyik - közvetlen - célja ezzel az, hogy megossza az érdeklődőkkel a közel tíz év alatt felhalmozott tapasztalatait, és mások számára is lehetőséget kínáljon a hálózathoz való kapcsolódásra, a közös tevékenységben és az ebből fakadó előnyökben való részesedésre. Az ÉrMe Hálózat másik - közvetett - célja pedig az, hogy saját értékrendje és tapasztalatai alapján, lehetőség szerint minél szélesebb körben hozzájáruljon a gazdasági válság negatív hatásainak enyhítéséhez, a túlélési esélyek javításához, továbbá egy erkölcsösebb, értékközpontúbb gazdasági környezet kialakításához.


Magyarországon először: Keresztény és Értékorientált Vállalkozók Üzleti Találkozója

Az ÉrMe Hálózat - szokásos klubestjei mellett - 2009. október 14-én megszervezi az első hazai üzleti találkozót keresztény és értékorientált vállalkozók részére. Ezen a találkozón:
• Alkalom nyílik a bizalom építésére: a résztvevők bemutatják, megismerik egymás értékeit, munkáját, így kölcsönös előnyökön alapuló üzleti együttműködések alakulhatnak ki.
• Szervezett keretek között konkrét tárgyalásokat is folytatnak egymással a cégvezetők.
• Az ÉrMe Üzleti Hálózat is megosztja a résztvevőkkel tapasztalatait, eredményeit, bemutatja azokat az üzleti lehetőségeket, módszereket, amelyeket minden értékorientált, tisztességes vállalkozó számára fel tud kínálni.

Az üzleti találkozó
• időpontja: 2009. október 14. szerda
• helyszíne: Hotel Benczúr, Budapest VI. kerület, Benczúr u. 35.
• jelentkezési határidő: október 5.
• szervezője: ÉrtékTeremtő Nonprofit Kft.
• Kontakt: Vereb István, telefon/fax: (62)327-518, (20)992-5459, e-mail: uzletimagazin@ermehalo.hu  

További információ és online jelentkezési lehetőség:
http://www.ermehalo.hu/index.php?id=ertekorientalt_vallalkozok_i__uzleti_talalkozoja2


Közösségi gazdaságélénkítő eszköz: az ÉrMe Bankó

2009 januárjában az ÉrMe Üzleti Hálózat - egyelőre papír alapon - bevezette az ÉrMe Bankót. Ennek nem titkolt hosszabb távú célja egy közösségi szintű gazdaságélénkítő eszköz kialakítása, mely elősegíti a benne résztvevők üzleti sikerét.

Fontos leszögezni, hogy a bankó jelenlegi formájában nem pénz, hanem meghatározott körben igénybe vehető, kedvezményre jogosító eszköz (voucher). Egy 10-es címletű bankó felhasználható 10 € értékben, 10%-ot meg nem haladó kedvezmény igénybevételére, a hálózati partnerek termékei és szolgáltatásai megvásárlásakor.

A bankóelfogadó cégek üzleti tisztességét és értékorientáltságát, valamint termékeik és szolgáltatásaik megbízhatóságát az ÉrMe Üzleti Hálózat vezetése az elmúlt majd tíz év gyakorlati tapasztalatai alapján igazolja, melyről a bankóelfogadó nyilatkozatot is kap. A nyilatkozat kiadható és visszavonható, általában egy naptári évre érvényes. A bankóelfogadó cégek listája megtekinthető a www.ermehalo.hu honlapon.

Az ÉrMe Hálózat nagy jelentőségűnek tartja azokat a más kezdeményezéseket is, amelyek hasonló helyi, illetve közösségi fizetőeszközök bevezetésén dolgoznak, gondolkoznak. Ezért 2009. november 11-én számukra tanácskozást szervez, ahol mód nyílik a gondok megbeszélésére, a tapasztalatok kicserélésére.


A hatékonyabb állásközvetítésért és életpálya-építésért: ÉrMe HR Műhely

Az ÉrMe 2008-ban megalakult HR Műhelyének célja, hogy találkozási és együttműködési alkalmat teremtsen az ÉrMe értékrendjét elfogadó HR-szakemberek és vezetők részére. A műhelymunkában létrejött „értékek" az ÉrMe Hálózatot és vállalkozásait segítik humánpolitikai kérdések értékorientált megválaszolásában, a problémák megoldásában.

Az ÉrMe HR Műhely kiemelkedő „projektje" a Közösségi Állásbörze, amelyet az álláskereső szezonokhoz igazodóan évente több alkalommal is megrendez - legközelebb 2009. október 21-én. Az állásközvetítés - eleinte informális, majd intézményesített formában - az ÉrMe Hálózat legrégebbi tevékenységei közé tartozik. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a személyes kapcsolatokra és közös értékrendre is építő, referenciaalapú álláskeresés és -kínálat jobb eredményeket hoz, mint a hagyományos, „arctalan" közvetítési módszerek.

A szolgáltatásról és az adatbázisba való bejelentkezésről itt található bővebb információ:
http://www.ermehalo.hu/index.php?id=allaskereso

Az ÉrMe HR Műhely vezetője:
• Gável Péter, e-mail: hr@ermekht.hu , telefon: (20)476-2150


Vezetőképző szemináriumok: Management by Jesus

A HR Műhely tevékenységét egészítik ki azok a rendszeresen megtartott Management by Jesus szemináriumok, amelyeken Kiss Ulrich jezsuita szerzetes - egykor maga is nemzetközi vállalatok vezető beosztású alkalmazottja - mondja el a résztvevőknek: miként lehet ma azokat a vezetési és menedzsmenteszközöket alkalmazni, amelyeket annak idején Jézus is használt az Egyház megalapításakor. „A módszer hatékonyságával kapcsolatban elgondolkoztató, hogy Jézus három éves nyilvános működése alatt lerakta egy mára a világ legnagyobb globalizált szervezetévé vált szerveződés alapjait, amely az elmúlt kétezer év alatt többször és alapvetően is befolyásolta a világ történelmét" - írja erről a szeminárium meghirdetésében Kiss Ulrich.

A következő háromnapos Management by Jesus szeminárium időpontja:
• 2009. október 28. szerda 17 órától október 31. szombat 12 óráig.

Jelentkezés:
• a hidveroe@ermekht.hu címen.

 


A RENDEZVÉNYSOROZAT MÉDIATÁMOGATÓI:


Heti Válasz

Képmás

Magyar Kurir

IGEN

 

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

Piac és gazdaság - keresztény szemmel

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2024, IGEN